dinsdag 1 januari 2013

Berlin Cityguide Part II. Eten en drinken


Tijd voor deel 2. Eten en drinken.

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, heb ik hier al heel wat restaurants en 'kneipen' afgestruind. De gevolgen zijn niet te overzien, maar voor jullie – toekomstige citytrippers – durf ik het gevaar recht in de ogen te kijken. We starten met eten – fressen.

Eten:
 • Simon Dach Strasse
De Simon Dach Strasse stond lange tijd bekend als de 'Kneipenmeile', waar je de meeste cafés per vierkante meter in Berlijn kon vinden. Heden ten dage vind je hier vooral restaurants. 'Verfijnde' keuken zal je hier niet vinden, maar naaste de vele mexicano-italiano restaurants, kan je hier ook terecht voor vegi worsten, hamburgers en zoveel meer!
Metro: Frankfurter Tor 
 • Elfida 
Elfida is mijn favoriete restaurant. Ik heb er ondertussen al té veel gegeten, maar je kan hier terecht voor Mexicaans met mediterraanse invloeden, gefrituurde halloumi en heel lekkere gegrilde groenten. Porties zijn enorm groot, mijn favoriet: vegetarische burrito. Cocktails zijn 4 euro en heel lekker!
Metro: Samariterstrasse
Adres: Gabriel-Max-Strasse 15


 • Asteria 
Grieks restaurant met reuzegrote porties. De obers geven je een hand bij binnen- en buitengaan en zijn dus zeer vriendelijk. Gratis Ouzo tijdens de maaltijd, en fruit en Baileys na de maaltijd. Niet te missen dus.
Metro: Eberswalderstrasse 
Adres: Schönhauser Allee 143
 • Sushi
Ik ben het adres en de naam vergeten, maar het is op de splitsing van Oranienburgerstrasse en Friedrichstrasse en de soep en de sushi is er zeer goed! Je hebt nog andere Aziatische gerechten maar voor 10 euro kan je je buikje echt wel rondeten aan sushi.
Metro: Oranienburger Tor

 • Dolores
Berlijn is echt wel de stad van het Mexicaanse eten. Bij Dolores kan je heerlijke burrito's, slaatjes en nog veel meer kopen aan prijzen die rond de 4 euro liggen. Het is hier altijd ontzettend druk maar voor een snelle hap is dit perfect. Ik ben enkel bij de Dolores in Mitte gegaan, maar er is er ook 1 in Charlottenburg
Metro: Weinmeisterstrasse of Alexanderplatz voor die in Mitte of Wittenbergplatz voor die in Charlottenburg
Adres: Rosa-Luxemburg Strasse 7 of net bij het buitengaan van metrostation Wittenbergplatz  
 • Pasternak
Hier ben ik nog niet geweest, maar het ontbijt dat mij door de ramen van het restaurant aanstaarde, is fenomenaal, je kan hier echt eten voor dagen! Het is een Russisch restaurant met ook nog Joodse gerechten maar de volgende keer dat ik een week niet heb gegeten, ga ik gegarandeerd naar daar! Het ontbijt (of beter brunch of dagmaal) is enkel op zondag en kost 12,90 euro. 
Metro: Senefelder Platz
Adres: Knaackstrasse 22-24
 • Pure Origins
Dit is niet voor 's avonds, maar voor overdag. De eerste weken in Berlijn ben ik hier zeer veel gekomen. Heerlijke panini's, goede koffie en de – toen nog – broodnodige WIFI verbinding. Over mijn bibliotheek dus makkelijk om eens binnen te springen
Metro: Friedrichstrasse
Adres: Georgenstrasse 193Drinken: 

 • Café Tasso

Een café waar je – naar het schijnt – ook heerlijk kan ontbijten of lunchen met een klein bibliotheekje aan. Alle boeken zijn te koop voor 1 euro. Zij die mij goed kennen, weten dat dit een cafeetje naar mijn hart moet zijn.
Metro: Frankfurter Tor
Adres: Frankfurter Allee 11
 • Eulen und Lerchen

Nog zo een café naar mijn hart. In de naam van het café komt namelijk 'Uilen' voor, kan niet slecht zijn toch? Zoals bijna elk café in Berlijn kan je hier in 'vintage' zetels genieten van een koffie, een bier of een wijntje. Heel erg gezellig, maar helaas zijn er niet ontzettend veel uilen te bespeuren.
Metro: Görlitzer Bahnhof
Adres: Pücklerstrasse 33


 • Sankt Oberholz

Ideale plek voor zij die graag werken op café. Volgens 100% Berlijn bekend voor zijn 'laptopklandizie' en dat kan ik alleen maar bevestigen. De bediening is niet altijd even vriendelijk – of snel, maar de prosecco is er heerlijk en ook de broodjes zijn erg goed. Alleen al voor het bord dat buiten 'das leben ist kein ponyhof' schreeuwt (niet luidop natuurlijk), moet je al terugkomen.
Metro: Rosenthaler Platz
Adres: Rosenthalerstrasse 72a
 • Bahamas Cocktailbar

Hier kan je cocktails bestellen in een liter, maar ook de gewone cocktails zijn erg lekker. Prijzen van 4 – 5 euro. De inrichting is zoals een strand. Goed op tijd komen, want plaatsen zijn beperkt én gegeerd. 
Metro: Eberswalderstrasse
Adres: Pappelallee 11

 • Wohnzimmer

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit café ingericht zoals een woonkamer. De toog komt nog uit socialistische tijden en de meubels uit het theater. Zeer goedkope koffie en overheerlijke taart (ik kreeg korting omdat mijn stuk taart – volgens de uiterst vriendelijke dame achter de toog – iets kleiner was dan de andere stukken).
Metro: Eberswalderstrasse
Adres: Lettestrasse 6

 • Anna Kriegbaum

Ontdekt met mijn vriendinnetjes, en het was liefde op het eerste gezicht. Inrichting is ontzettend schattig, romantisch en net iets te vrouwelijk, maar dat is uiteraard de reden dat ik er zo van hou. Heerlijke taart en supermooie mokken
Metro: Frankfurter Tor
Adres: Niederbarnimstrasse 7

 • Coffeincentrale
Voor de beste koffie in Berlijn moet je hier zijn. De gewone koffie is heerlijke en een latte machiatto wordt hier gemaakt zoals het hoort. Je kan hier ook koffie kopen, die wordt dan ter plekke voor je gemaald. Zoals te verwachten valt, ruikt de hele ruimte naar vers gemalen koffie.
Metro: Samariterstrasse
Adres: Mainzer Strasse 20

 • Weinerei


Het concept van een Weinerei gaat zo: vanaf 20u des avonds ben je welkom in de Weinerei en je betaalt 2 euri inkom. Met die 2 euro krijg je een glas en kan je kiezen uit een heel aanbod wijnen: wit, rood, rosé en prosecco. Op het einde betaal je zoveel (of zo weinig) als je zelf wil. Op tijd komen is de boodschap want het is er altijd heeel druk. En oh ja, er is ook eten (meestal wel met vlees) maar wel lekker! 
Adres: Veteranenstrasse 14
Metro: Rosenthaler Platz 

Tschussie! 

0 reacties:

Een reactie posten

Cheese it