woensdag 2 januari 2013

2013: de doelen


Aan goede voornemens voor het nieuwe jaar, waag ik mij al enkele jaren niet meer. Goede voornemens impliceren mislukkingen, en waarom zou een mens zich in hemelsnaam vrijwillig met mislukkingen inlaten? 
Maar door doelen te stellen, moet men ernaar streven, en dat is exact wat ik dit jaar ga doen. Geen voornemens, maar concrete doelen! 

Hier zijn ze dan, mijn doelen voor 2013: 

  • Suikervrij eten. De laatste maanden slaap ik een stuk slechter. Hoe moe ik ook ben, ik geraak meestal niet voor 2u 's nachts ingeslapen. Waarin resulteert dit? In altijd moe zijn. Na het doorpluizen van een dozijn aantal websites, kwam ik tot de conclusie dat een hoge suikerinname hiervan de oorzaak kan zijn. Daarom ga ik proberen om vanaf 5 januari - zo goed als - suikervrij te eten. Restaurantbezoekjes ga ik nog altijd niet afslaan en als iemand een taart heeft gebakken, ga ik zeker een stukje proeven, maar in mijn eigen vrije tijd, komt er geen suiker meer aan te pas - in ieder geval, in januari toch niet. Daarna komt er een evaluatie. Als iemand tips heeft, shoot! 
  • 50 boeken lezen. 50 boeken, dat is bijna een boek per week, ik besef het maar al te goed. Maar als ik nog maar de helft van mijn vrije tijd - die ik normaal besteed aan het afstruinen van onnuttige informatie op het internet en het herbekijken van series - zou besteden aan boeken lezen, dan hoop ik er toch aan te komen. Een extra moeilijkheid: hiervan moeten 5 Duitse boeken bijzitten! 
  • Een halve marathon lopen. Ik weet dat het kan, als ik er maar moeite voor zou doen. Maar nu moet het. Ik hoop dat dit doel me zal motiveren om er volledig voor te gaan en een trainingsschema te volgen. 
  • Ik geef toe, wat nu volgt, is een héél klein beetje een voornemen, en geen doel, want het valt niet zo goed te meten: meer Duitse vrienden maken. Door alleen maar om te gaan met internationale mensjes hier in Berlijn, zal mijn Duits niet noemenswaardig verbeteren. Dus misschien kunnen we het voornemen wat concreter maken, zodat het een doel wordt: mij aan het begin van het nieuwe semester inschrijven voor een wekelijkse activiteit met Duitsies: een sport of een taal, wie weet. 
  • Minder kleren kopen. Al kan ik hier nog geen concreet doel op plakken, maar ook hiervoor mogen tips komen! 

Maar vooral: van elk moment genieten! (auwtsch, weer een voornemen)

En btw: een gelukkig nieuwjaar! 

2 reacties:

Elisse zei

Good luck Elise, komt zeker goed! Suikervrij eten: hier tips: beingmyownhero.blogspot.com en gedachtesprongetjes.blogspot.com. Deze dames kunnen u op hun beurt weer door verwijzen naar andere suikervrije blogs!

Kelly - Ma vie en vert zei

http://ikeetsuikervrij.nl kan ik ook aanbevelen ;-)
Ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen! Mij helpt het om vaster te slapen. En overdag voel ik me energieker. Alleen maar meevallers. Ik heb nooit graag taart gegeten, en sowieso de laatste jaren was ik al helemaal geen fan meer van suuuuperzoete desserts, ik werd er gewoon ongemakkelijk van. Dat helpt natuurlijk om nee te zeggen tegen taartaanbiedende feestvierders ;-)

En 50 boeken, da's echt wel zot veel! Ik vind het al geslaagd als ik er elke maand eentje kan lezen ;-)

Veel succes en plezier met het verwezenlijken van je doelen!

Een reactie posten

Cheese it