woensdag 19 september 2012

De zoektocht...

Een zogenaamde wohngeheimschaft of een "kot" vinden is in Berlijn niet zo eenvoudig als in Belgie (excuses, ik kan geen puntjes vinden op dit Germaans toetsenbord...). Zo vond ik het 2 jaar geleden nog vervelend om een volledige dag door de Gentse straten te struinen, zo zou ik er heden den dage (bij wijze van spreken) een moord voor doen (geen paniek, ik kan mezelf nog beheersen).
Ik durf de uren die ik voor een computer heb doorgebracht niet te tellen en dit terwijl de nieuwe Berlijnse wereld op me wacht (tja, eigenlijk wacht ze niet, dat is het tragische). In het internetcafe ben ik ondertussen vaste klant. Tweemaal per dag trek ik er met pen en papier voor 2-3 uur heen om op WG-zoektocht te gaan. Ik kan jullie zeggen: ICH HASSE WG-GESUCHT. Na meer dan 300 emails, tientallen telefoontjes, een bedroevend aantal antwoorden en slechts 7 bezoeken ("kook jij graag?" "waarom Berlijn?" "...") sta ik nog steeds (met mijn bagage voor 11 maanden) op straat. Gelukkig een Berlijnse straat. 
Ik heb nog enkele afspraken in het vooruitzicht, of "WG-castings", zoals het terecht wordt genoemd. Ik zal mijn beste beentje weer eens proberen voor te zetten. 

Wish me luck fellows! 

4 reacties:

Elisse zei

Komaan he Elise, go for it! Je vindt wel iets! Anders eens horen bij Marlies (ex van David)? Die zit nu ook in Berlijn en heeft al een kot gevonden, misschien heeft zij nog tips..

Margot zei

Wat balen zeg! Supergoed dat je er zo hard mee bezig bent, het kan zomaar zijn dat je morgen al iets hebt (of anders overmorgen). Berlijn wacht niet, maar er zijn nog tien maanden en heel veel dagen waarop er ook nog genoeg te beleven valt. Misschien kan Studentenwerk (studentenwerk.de) je tijdelijk opvangen? Dat is geloof ik een soort studentenhotel. En anders misschien mensen met gedeelde hobby's (sportclub?) wanhopig aanschrijven?

Marlies zei

Lieve Elise,
ik heb hier bij men medebewoonster/huisbazin al eens gehorod! Zij kent ni direct mense, maar ze gaat strax eens naar haar dochter belle, dies daar wa meer me bezeg; dus fingers crossed!! Ik laat u zo snel mogelijk iets wete!
Alvast veel succes in Wedding vanavond!!
x

Lise zei

Ai caramba! Nog even geduld meissie, je zal wel iets vinden! En anders schaar je wel een duitse (of andere) hottie op om bij te crashen ;) xx

Een reactie posten

Cheese it